Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kekszes almás sütés nélkül recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 50 dkg háztartási keksz (ha lehet szögletes forma)
» 3 csomag(12dkg ) főzni való vaníliás ízű pudingpor
» 20 dkg kristálycukor(méz is lehet)
» 8-10 evőkanál víz
» 8 dl víz
» 1,25 kg alma
» A tetejére:
» 5 dkg Rama sütőmargarin
» 4 evőkanál porcukor
» 4 evőkanál keserű kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az almát meghámozzuk,kicsumázzuk és nagy lyukúreszelőn lereszeljük.Lábasba rakjuk 5 dl vizet ráöntünk a cukorral ízesítjük,8-10 perc alatt puhára főzzük(ha mézzel készítjük,akkor azt már a puha almához keverjük)
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük,az almához öntjük és kevergetve 10 percig főzzük,ezalatt jól besűrűsödik Egy kb.28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk(ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni,ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk,az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül(kerek keksz esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
A kakaópor a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk,a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk,majd ezt a mázat a sütemény-pontosabban a keksz- tetejére kenjük. Jól behűtjük,ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Megjegyzés / tipp:

Vékony késsel szeleteljük,hogy a máz ne törjön,repedjen.
0 komment 14 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.03 22:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almát meghámozzuk, cukorral ízesítjük, puha almához, almához öntjük, hagyományos kerek, tepsibe rakunk, üres helyekre, meleg almakrémet, tetejére szép, üres területeket, 8-10 evőkanál, tűzről levéve, margarint hozzáadjuk, keksz- tetejére, lyukúreszelőn, kristálycukor, négyszögletű, egyenletesen, fölforraljuk, sütőmargarin, kicsumázzuk, porcukorral, lereszeljük, meghámozzuk, hagyományos, besűrűsödik, területeket, szeleteljük, pontosabban, kikeverjük, almakrémet, háztartási, kevergetve, pudingport, darabokkal, szeletelni, kevergetve, hozzáadjuk, készítjük, összeérik, tésztához, kristálycukor lehet, evőkanál, alma, tetejére, Rama sütőmargarin, evőkanál porcukor, evőkanál keserű kakaópor,
leveles tésztába csavart virsli vagy kolbász
0 komment 4 ember kedveli
Darált húsos leves
0 komment 22 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Galuska egytál
0 komment 1 ember kedveli
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Havas háztető
1 komment 8 ember kedveli
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Csirkeleves gourmand módra.
0 komment 3 ember kedveli
Túrós-vajas pogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Hurkával töltött krumpli
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges zöldborsó mentával
0 komment 1 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Kacsasült gyömbéres-ananászos gyümölcsmártással
0 komment 4 ember kedveli
Túrókrémes piskótatekercs
1 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.